Naslovna » Izlasci » Akcije » Ritam žena u Umetničkoj školi „Đuro Salaj“

Ritam žena u Umetničkoj školi „Đuro Salaj“

Povodom Dana žena u Umetničkoj školi „Đuro Salaj“ (Nemanjina 28), u subotu 5. marta, od 16.00 do 19.00, biće održana tribina „Ritam žena“.

Cilj je ekonomsko i psihološko osnaživanje žena, a biće održane i umetničke radionice na kojima će se praviti pokloni za ovaj praznik.Za dž

Tribina će početi razgovorom o tome šta pokreće i šta ograničava devojčice i žene danas u Srbiji. O ovoj temi će iz tri različite perspektive govoriti Nađa Duhaček, istraživačica roda i obrazovanja, Selena Simić, bubnjarka i studentkinja, i Zoe Gudović, feministkinja i performerka, koje će tom prilikom najaviti i ulični marš 8. marta u Beogradu.

Olivera Ptica, pisac i trener ličnog razvoja, održaće predavanje „Zašto nosiš masku?“ i sa prisutnima razgovarati o ženskoj autocenzuri, o samopoštovanju, hrabrosti i tome koliko je bitno da žene slobodno iskazuju mišljenje, želje i Završno predavanje održaće mlada preduzetnica Bojana Ćaldović, koja je izgradila brend „Fashion dućan“, na temu kako da hobi pretvorite u posao, koliko je žrtvi i odricanja potrebno za takav poduhvat, ali uz jasnu poruku da prilike ne treba čekati, već da ih treba stvarati sam.

Druženje će se nastaviti na radionicama dekupaža, izrade nakita, pačvorka, pletenja i umetničke keramike, gde će prisutne dame praviti poklone, kako za sebe, tako i za sve njima drage žene.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)