Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Festivali / 45. FEST: „Na mlečnom putu“ otvara festival
45. FEST: "Na mlečnom putu"

45. FEST: „Na mlečnom putu“ otvara festival

Film „Na mlečnom putu“ reditelja Emira Kusturice otvoriće 45. Međunarodni filmski festival – FEST 2017.

Dugo očekivano ostvarenje našeg čuvenog reditelja konačno stiže pred beogradsku publiku, i to upravo na predstojećem FEST-u. Rad na filmu trajao je tri godine, ekipa je sa prekidima snimala ukupno 50 nedelja, bilo je angažovano 5000 statista, izvedeno 800 eksplozija…

Veliku pažnju u Andrićgradu izazivala je legendarna lepotica, Monika Beluči, koja tumači glavnu žensku ulogu. Uz nju uloge tumače i Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović, ali i sam Kusturica, koji je, premda već ima glumačkog iskustva, prvi put na sebe preuzeo i glavnu mušku ulogu.

Film je inspirisan Kusturičinim segmentom iz omnibusa „Razgovori sa Bogovima“, koji je prikazan na 43. FEST-u. Priča je podeljena na tri dela i prati određene kritične periode u životu jednog čoveka i njegove zemlje – težak period rata, period procvata kada se zaljubljuje u ženu koja je spremna da žrtvuje sve za njega, i njegovi poslednji dani kada se osvrće na svoju turbulentnu prošlost.

„Ovo je priča o moralu, vjeri i uvjerenju, što je danas zaboravljena kategorija,“ izjavio je Kusturica.

„Na mlečnom putu“ je premijerno prikazan u takmičarskom programu festivala u Veneciji gde je dobio „Mladog zlatnog lava“, a biće prikazan van konkurencije na 45. FEST-u, koji će se održati od 24. februara do 5. marta 2017. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Tolkien vs. Dungeons & Dragons: Epska fantastika kao tema

DOB: Festival epske fantastike 22. januara

Tolkien vs. Dungeons & Dragons – naziv je jednodnevnog festivala, koji će u nedelju 22. ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>