Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Akcija omladine LDP: Za noćni prevoz do tri posle ponoći

Akcija omladine LDP: Za noćni prevoz do tri posle ponoći

Blic

Omladina Liberalno demokratske partije Beograd započela je danas, u centru Beograda ispred „Ruskog cara“, prikupljanje potpisa za peticiju u akciji „Da obiđemo još jedan krug posle ponoći“, kojom zahtevaju da noćne linije gradskog prevoza saobraćaju do tri sata posle ponoći, na svakih 30 minuta.

Šef odborničke grupe LDP u Skupštini grada Dejan Ranđić naveo je da su na tu temu obavljeni inicijalni razgovori sa Direkcijom za javni prevoz, odakle su, po njegovim rečima, dobili uveravanja da ne postoji nikakav finansijski ili infrastrukturni problem da se ta ideja ostvari.
– Činjenica je da svi koji koriste noćni prevoz u Beogradu, posebno mladi posle ponoći imaju otežanu situaciju da se prevezu do svojih domova i sprovođenje ove akcije bi omogućilo da se mladi, ali i oni koji rade treću smenu, lakše prevezu –  rekao je Ranđić.
To rešenje direktno bi uticalo na veću bezbednost onih koji se voze noćnim prevozom, istakao je Ranđić, navodeći da će potpisi, čije će prikupljanje biti organizovano i u narednom periodu, biti predati Direkciji za javni prevoz Beograda.