Naslovna » Izlasci » Festivali » Beer Fest 2011: Simple Minds i kampanje

Beer Fest 2011: Simple Minds i kampanje

Jedna od najposećenijih manifestacija na ovim prostorima „Beer fest“, koji će ove godine biti održan od 17. do 21. avgusta na Ušću, pokreće kampanju „Suveniri za Bg bebi klub“ tako što će od prodaje majica, šešira i kačketa donirati sredstva za kupovinu paketa namenjenih bebama rođenim u srpskoj prestonici.

Suveniri će u saradnji Skupštine grada Beograda i Beogradske kulturne mreže biti prodavani i pre festivala na promo štandu ispred tržnog centra „Ušće“, kao i na samom festivalu.

Pomoćnica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić, uz zahvalnost na podršci, podsetila je da akcija svakoj bebi rođenoj u Beogradu obezbeđuje poklon paket u vrednosti od 12 hiljada dinara, koji sadrži sve potrebne stvari za novorođenče u prvim danima života.

– U Beogradu je do prvog juna podeljeno 7.580 paketa, a do kraja godine se očekuje da taj broj pređe 20 hiljada, kao i oko 5.000 paketa za najnerazvijenije opštine u Srbiji. Akcija je pokrenuta s ciljem da se svake godine povećava broj rođenih beba u prestonici. Statistika to i potvrđuje, jer se od 2008. godine taj broj povećao za nešto više od 2.000 novorođenčadi – precizirala je Pašićeva, uz podsećanje da je svaka pomoć društveno odgovorne organizacije ili pojedinca dobrodošla.

Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov rekao je da se, posle pojačane promocije „Beer festa“ u regionu i svetu od TOB-a, kao i većeg broja loukost kompanija, očekuje rekordan broj gostiju. On je citirao jednog stranog turistu da je „Beograd rokenrol Balkana“, a da to po svom konceptu Beogradski festival piva i potvrđuje.

– TOB će, takođe, gostima turističkih informativnih centara ukazivati na prodaju suvenira, gde će posetioci Beograda biti u prilici da, pored lepe uspomene koju će poneti iz našeg grada, pomognu izuzetnu akciju – istakao je Veselinov.

Simple Minds
Simple Minds

Kada je reč o drugim projektima, portparol Beogradske kulturne mreže Neda Kurjački je kazala da će biti nastavljena prošlogodišnja akcija „Biram da recikliram“, kao i da će, osim aktivnog učešća javnih komunalnih preduzeća, od ove godine u program biti uključena i Ekološka redarska služba, koja će dodatno pomoći u edukaciji posetilaca festivala.

Ona je podsetila da je prošle godine festival posetilo više od 900.000 ljudi, dok se na predstojećoj manifestaciji, čiji je slogan „Zabava za sve“, očekuje da taj broj pređe milion posetilaca.

– Beogradska kulturna mreža se ove godine potrudila da unapredi muzičku ponudu u odnosu na prethodne festivale, tako da se drugog dana, uz vrhunsko ozvučenje, očekuje nastup škotskog sastava Simple Minds, za koji se predviđa oko 150.000 posetilaca. Takođe, potvrđen je i nastup bubnjara kultne pank grupe The Ramones, koji se i dalje uspešno bavi muzikom. Očekujemo i još nekoliko potvrda velikih muzičkih imena iz naše zemlje, okruženja i sveta – navela je Kurjački. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.