Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradska nedelja umetnosti

Beogradska nedelja umetnosti

Od 3. do 10. jula na nekoliko lokacija biće održana prva Beogradska nedelja umetnosti.

Cilj organizatora nove manifestacije je da se mladima ponudi prilika da prikažu svoja dela i prošire znanje kroz raznovrsne radionice, ali i da glavni grad bude bogatiji umetničkim sadržajima.

Otvaranje Beogradske nedelje umetnosti biće održano na Trgu Republike, 3. jula od 20.00, uz koncert muzičke grupe MaraQYa. Pre toga, od 19.00 u Knez Mihailovoj će biti organizovan Plesni vremeplov, a posle (od 22.00) Red Bull tramvaj party.

Iz programa izdvajamo izložbu „Beogradicikliraj“ na platou ispred Opštine Novi Beograd (4. jul, 19.00) i reviju mladih dizajnera „Young Walk“ (5. jul, 20.00), koja će biti održana u Domu omladine Beograda. Bioskop na otvorenom (ugao Palmotićeve i Milutina Bojića) planiran je za 4. juli od 20.00, u saradnji sa UK „Parobrod“.

Biće organizovano pet radionica: u Domu omladine „Guerilla filmmaking“ Stevana Filipovića, „Modna fotografija“ Miše Obradovića i „Muzička produkcija“ Vladimira Rackovića, zatim „Park-ing“ u garaži na Obilićevom vencu i „Igra svetlosti i senke“ u „Studiju“ (JDP). (DuB)