Naslovna » Izlasci » Muzika » Osmi beogradski karneval brodova

Osmi beogradski karneval brodova

Beogradski karneval brodova biće održan 2. jula na akvatoriju reke Save od Brankovog mosta do Ušća. Pod sloganom „Vreme je za reke“, karneval će po osmi put promovisati reke Savu i Dunav, Ušće i Veliko ratno ostrvo.

Pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, Turistička organizacija Beograda organizovaće džet-ski atrakcije na vodi (17.30), karneval posebno ukrašenih brodova koji će ploviti od Brankovog mosta do Ušća i nazad (18.00 – 20.00). U 20.45 predstavnici džet-ski organizacija sa bakljama poći će od Tramvajskog mosta, proći pored usidrenih brodova i ići do Ušća, čime će najaviti početak koncerta Bajage i Instruktora, na brodu koji je privezan za obalu na novobeogradskoj obali Save, kod Brankovog mosta. Vatromet će u 22.30 obeležiti kraj koncerta, a u 22.45 počinje nastup di-džejeva.

U Savskom pristaništu biće postavljeni promotivni punktovi, „Svibor“ će postaviti kamp vitezova, a Festival uličnih zabavljača prirediće program klovnova i žonglera. Suveniri će se prodavati na dvadeset štandova.

Ova manifestacija čiji je podslogan „Kod srećne bove“ ima za cilj i da promoviše Beograd kao turističku destinaciju, nautički turizam, razvoj privrede i investicije na rekama. (DuB)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.