Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Počinje sezona kupanja na Lidu

Počinje sezona kupanja na Lidu

Sezona kupanja na plaži Lido počeće ovog vikenda, a posetioci će u narednom periodu moći da uživaju u sportsko-rekreativnim programima i raznim kulturnim i zabavnim manifestacijama, najavljeno je iz opštine Zemun.

Sezonu na Lidu obeležiće manifestacija „Leto na Lidu“, u okviru koje će posetioci pored sportsko-rekreativnih sadržaja (odbojke i fudbala na pesku, latino plesova i zumbe) moći da uživaju u bogatoj gastronomskom programu čiji će nezaobilazan deo biti riblja čorba i vojnički pasulj, rekao je direktor Turističkog centra opštine Zemun Petar Jarić.

On je istakao da je plaža Lido za ovu sezonu posuta novim peskom, kao i da su spremni ostali detalji poput struje, vode i pontonskog mosta od hotela „Jugoslavije“ do Velikog ratnog ostrva.

Tokom cele sezone na Lidu će raditi spasioci i medicinsko osoblje, dok će tokom noći biti angažovani čuvari, rekao je Tanjugu član gradskog veća opštine Zemun Milosav Stamenov.

Na plaži Lido biće postavljeni suncobrani, tuševi, mobilni toaleti, naveo je Stamenov i najavio da će se tokom leta na Lidu održavati razni kulturno-zabavni i umetnički programi, kao i sportska dešavanja.

Pontonski most do Lida biće postavljen do 10. septembra, a Stamenov je rekao da je opština Zemun pokrenula inicijativu da se izgradi pešački most, preko koga bi građani tokom cele godine mogli da stižu do Velikog ratnog ostrva.

„Opština je pokrenula inicijativu pred Gradskim sekretarijatom za urbanizam da se izgradi most za pešake širok pet metara, ispod koga bi nesmetano mogli da prolaze manji čamci“, rekao je Stamenov i ukazao da je mana pontonskog mosta što zatvara prolaz za plovila. (B92)