Naslovna » BG špijun » Demofest 04

Demofest 04

Od 27. do 30. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci biće održano četvrto izdanje Jelen Demofesta.

Prvog dana nastupiće trinaest demo bendova iz Gornjeg Milanovca, Beograda, Ljubljane, Novog Sada, Kikinde, Zemuna, Vinkovaca, Banjaluke, Zagreba i sa Brača. Na sceni će biti i bend Prežderani iz Daruvara, koji su prošle godine osvojili treće mesto, a posle proglašenja prvih finalista predstaviće se Kelis. Zvezda afterpartija je DJ Ian Pooley.

Druge večeri publika i žiri odlučiće koja će tri benda, od četrnaest, biti u finalu. Pirotski bend Kuriri, koji su prošlogodišnji vicešampioni na bini će biti pre još jedne strane zvezde – Trickyja. Za dobru zabavu posle glavne svirke biće zadužen DJ Andy Ward.

Tokom finalne večeri šest demo bendova takmičiće se za nagradu od 1.500 evra i za snimanje debi albuma, a nastupiće i prošlogodišnja pobednička grupa – Threesome. Festival zatvara Skindred, dok će afterparty ulepšati DJ Big Bud i Necone.

Dnevni program činiće interaktivne radionice i izložba stripova u Muzičkom paviljonu i nekoliko promocija. Cena ulaznice za jedno veče je 5 evra (kupikartu.ba ili klub DFK u Banjaluci). (DuB)

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.