Naslovna » Izlasci » Pozorište » Dve otvorene nedelje Plavog pozorišta

Dve otvorene nedelje Plavog pozorišta

U Kulturnom centru „Rex“ (Jevrejska 16), od 18. do 30. jula, biće organizovan međunarodni program „Dve otvorene nedelje“.

Plavo pozorište – pozorišna laboratorija poziva profesionalne i poluprofesionalne glumce, reditelje i ostale pozorišne umetnike kao i studente pozorišta i druge mlade ljude zainteresovane za pozorište da učestvuju u ovom programu.

Polaznici će učestvovati u radionicama, sesijama, video prezentacijama i predstavama. U toku dvonedeljnog rada, organizatori žele da prenesu svoju viziju teatra kao „mesta samoistraživanja, mesta komunikacije, prostora otvorenog uma u kome se mogu reći neke važne stvari o sebi i svetu koji nas okružuje“. Tokom rada polaznici će se upoznati sa metodom rada u savremenom pozorištu kroz specifičan način rada Plavog pozorišta.

Ove godine polaznici mogu da izaberu da li žele da učestvuju u celom programu ili u jednoj od radionica: „Ples sećanja“ (18-23. jul) – koju vodi glumica Maša Jelić ili „Od sebe ka teatru“ (25-30. jul) – koju vodi reditelj Nenad Čolić. Rad će se odvijati na engleskom jeziku. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.