Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » „Filmska Guča“ na Rudniku

„Filmska Guča“ na Rudniku

U avgustu, u „Srpskom Holivudu“ na Rudniku, biće održana prva Revija nezavisnih off-filmova Srbije, najavio je Tanjugu reditelj i direktor producentske kuće „Fiks fokus“ Miroslav Bata Petrović.

Mesto dešavanja – „Srpski Holivud“ – ambijent je u otvorenom prostoru koji je delo mladog entuzijaste Ivana Jakovljevića u selu Mutanj, na kilometar i po iznad Ibarske magistrale. Sa puta se i danju i noću vide slova natpisa HOLYWOOD, poput onog u Los Anđelesu. Od 12. do 14. avgusta na reviji će biti prikazano desetak dugometražnih i srednjometražnih igranih i animiranih filmova nastalih poslednjih godina u privatnim „autorskim radionicama“, van svih zvaničnih institucija srpske kinematografije.

Poznavaoci nezavisne filmske scene u Srbiji ističu da bi ovaj program mogao da preraste u svojevrsnu „filmsku Guču“. Filmove će odabrati Petrović i reditelji Igor Toholj, a tehničku podršku daće beogradski „Fiks Fokus“ i Kulturni centar iz Gornjeg Milanovca.

U planu je da tokom tri dana revije padne „prva klapa“ novog dokumentarca o „Srpskom Holivudu“ i Jakovljeviću zvanom Ivo-Car. Režiraće profesionalci Miroslav Nikolić i Bata Petrović, u produkciji „Fiks Fokusa“. (B92)