Naslovna » BG svaštara » Godinu dana Beogradizacije Beograda

Godinu dana Beogradizacije Beograda

U subotu, 30. jula, biće proslavljena prva godina Beogradizacije Beograda. U ovu akciju uključen je veliki broj volontera, gradska preduzeća, mediji, ali i veliki broj građana.

I za ovu poslednju subotu u julu najavljen je obiman program. Od 9.00 do 11.00 pijaci na Zelenom vencu, Bajloniju, Palilulskoj, u Bloku 44 i Zemunskoj pijaci, volonteri će sprovodi anketu o stvarima koje su važne u Beogradu, a najstarijim građanima pomoći će da stvari odnesu do kuće. Na linijama tramvaja 2 i 7 od 9.00 do 16.00 neće biti naplaćivane karte, ali će se služiti besplatno osveženje uz dobru muziku.za džabe

U tašmajdanskom i Studentskom parku, od 12.00 do 13.30, besplatno će instruktori pokazati sve čari popularne igre zumba. Od 11.00 do 13.00, pored instituta Servantes, glumci će deci pričati najlepše bajke sveta.

Krstarenje baržom Topčiderka za zainteresovane penzionere uz priče Veljka Pajovića (voditelja Radija Studio B) biće organizovano od 16.00 do 18.00, sa polaskom ispred SC „Milan Gale Muškatirović“. Izložba fotografija sa konkursa „Za razglednicu Beograda“ od 30. jula u 12.00, biće otvorena mesec dana u Knez Mihailovoj ulici, ispred Galerije SANU. Info pult Beogradizacije u Info Roomu Kancelarije za mlade, biće otvoren svake nedelje sa dežurnim volonterima.

Na kraju dana, na Letnjoj sceni Cvetni trg, od 20.00, biće organizovan koncert grupe Luz Azul. (DuB)

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.