Naslovna » BG svaštara » Konkurs 9. Međunarodnog salona stripa

Konkurs 9. Međunarodnog salona stripa

Do 20. avgusta mogu da se šalju radovi za konkurs 9. Međunarodnog salona stripa. Pravo učešća imaju autori svih uzrasta, a odabir teme, žanra i autorski pristup, potpuno su slobodni.

Popularnosti ovog konkursa, samim tim i Salona, doprinosi i činjenica da se ne isključuje mogućnost prihvatanja rada sa strip tematikom u drugim medijima (reljef, skulptura, instalacija, objekat…), kao i to da tekst može da bude na nekom od jezika naroda ex-Yu republika ili na engleskom jeziku.

Radovi se šalju na adresu SKC – Srećna galerija, Kralja Milana 48, 11000 Beograd, sa naznakom „Međunarodni salon stripa“. O svim propozicijama i drugim potrebnim informacijama možete saznati OVDE.

Salon stripa biće održan u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra od 29. septembra do 2. oktobra 2011. Najboljima će biti dodeljene nagrade za najbolji crtež, scenario, ostvarenje u domenu alternativnog strip jezika, ostvarenje u domenu klasičnog strip jezika, Gran pri Salona (uključujući i novčani iznos od 1.000 evra), kao i Specijalna nagrada žirija za inovaciju. Takođe, i za mlađe od petnaest godina obezbeđeno je nekoliko nagrada, kao i nagrade prijatela i sponzora Salona. (DuB)