Naslovna » Izlasci » Festivali » Međunarodna nedelja studenata od 10. jula

Međunarodna nedelja studenata od 10. jula

Međunarodna nedelja studenata (International Student Week in Belgrade – ISWiB), biće održana od 10. do 17. jula, uz podršku Kancelarije za mlade grada Beograda. Na tradicionalnoj manifestaciji učestvovaće više od dvesta studenata iz pedeset evropskih zemalja, koji će u jedanaest tematskih radionica sticati znanja iz oblasti medija, umetnosti, zaštite životne sredine i nuklearne energije.

Festival će biti svečano otvoren 11. jula u Skupštini grada, dok će se narednog dana održavati „Sajam država“ na terenima Košarkaškog kluba „Partizan“ na Beogradskoj tvrđavi, gde će učesnici predstaviti tradiciju zemalja iz kojih dolaze, uz koncert u organizaciji MTV-a.

Centralni događaj predstavljaće panel diskusija „Uloga savremenih i tradicionalnih medija u podizanju društvene svesti i odgovornosti mladih“, dok će, 16. jula, festival zatvoriti „Defile zastava“ kroz Knez Mihailovu i ceremonija prezentacije rezultata rada tematskih radionica. Organizaciju manifestacije, koja se ove godine održava pod sloganom „Comunication in action“ podržala je i Turistička organizacija Beograda. (Dan u Beogradu)

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.