Naslovna » Izlasci » Sport » NBg Aquadrom 2011 na bazenu „11. april“

NBg Aquadrom 2011 na bazenu „11. april“

Od 14. jula do 20. avgusta, utorkom i četvrtkom od 14.00 do 16.00, na otvorenom bazenu „11. april“ biće održan NBg Aquadrom, sportsko-zabavno takmičenje.

Projekat namenjen mladima, koji podseća na nekadašnje „Igre bez granica“, ima za cilj da podstakne razvoj timskog takmičarskog duha, a učesnici bi trebalo da pokažu zavidan nivo brzine, spretnosti i snage, ali i poštovanje drugih, fer-plej, kreativnost…

Ekipe će se boriti za osvajanje prvog mesta i prestižnu nagradu. Igra se sastoji se od sedam takmičarskih disciplina, a sistem bodovanja zamišljen je na način da se do pobedničkog tima dođe tako što će se svake radne nedelje u dva različita dana takmičiti po četiri ekipe učesnice. Ekipe koje budu osvojile najveći broj poena tokom trajanja takmičenja učestvovaće u velikom finalu.

Među igrama je „Podmornica“ (plivanje sa loptom, uz uranjanje u vodu na mestima gde su obruči), „Gusenica Nobl“ (takmičari poređani u kolonu, vezani kanapom i vezanih očiju prolaze pored čunjeva na kojima se nalaze čaše sa vodom – koje moraju da uzmu), a tu su i druge zabavne igre u vodi i pored bazena…

Svi zainteresovani posetioci bazena svoju ekipu mogu prijaviti direktno na bazenu „11. april“. Organizator je Sportski centar „Novi Beograd“, u saradnji sa Novobeogradskom kulturnom mrežom (NBKM), pod pokrotiveljstvom opštine Novi Beograd i Sekreterijata za sport i omladinu grada Beograda. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.