Naslovna » BG špijun » Novosadsko muzičko leto – julski program

Novosadsko muzičko leto – julski program

Od 11. jula do 19. avgusta u u Sinagogi, Gradskoj kući i u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajevska 1), biće održano Novosadsko muzičko leto.

Program je pripremila Muzička omladina Novog Sada, a tradicionalni ciklus počeće koncertom Zagrebačkih solista u Sinagogi, 11. jula od 21.00.

Dva dana kasnije (13. jul, 21.00), u Gradskoj kući, melodije Lista, Musorgskog i Šopena sviraće italijanski pijanista Đovani Kultrera. U utorak, 19. jula (21.00), u Nikolajevskoj 1, Hot Club Zagreb predstaviće hrvatsku izvornu muziku komponovanu i prilagođenu izvođenju na gitari i harmonici, ali i sving. Na istom mestu, 22. jula (21.00), Radomir Vasiljević i Six Strings predstaviće se publici opusom od flamenka, preko rumba i salsa ritmova i balkanskog etno zvuka do klasične muzike.

U vrtu Srednjoškolskog doma gostovaće i porodica Tome i gosti 25. jula (21.00), koji su u repertoaru objedinili nekoliko različitih stilova brazilske muzike. U Domu će nastupiti i pevačica Marta Šebešćen, cimbalista Balog Kalman i folklorni ansambl Šebe, 27. jula (21.00). Cena ulaznice je 300 dinara, a za poslednji koncert – 500 dinara. Uskoro ćemo objaviti i najavu avgustovskih koncerata. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.