Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Otvoren Telenor park na Tašmajdanu

Otvoren Telenor park na Tašmajdanu

Tašmajdan je prvi beogradski park koji je ove godine dobio besplatan Telenor Internet. Internet će biti dostupan od Beogradske ulice do visine bazena, dok će za nedelju dana biti pokriven ceo Tašmajdanski park.

Zahvaljujući saradnji Telenora sa Skupštinom grada, koja uspešno traje već tri godine, građani će u ovom parku moći besplatno da koriste Internet tokom naredne dve godine.

Park na Tašmajdanu otvorila je Tatjana Pašić, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Miroslav Čučković, član Gradskog veća i Ana Krstić, menadžer za eksterne komunikacije Telenora.

„Beograd je prvi od svih evropskih prestonica po broju Internet parkova. Već nekoliko godina intenzivno radimo na tome da Beograd dobije novo lice. Želja nam je da naši građani u svakom momentu mogu da se povežu, da neophodne informacije mogu da im budu dostupne, a da pri tome ne moraju da budu vezani za školu, fakultet, kancelariju ili bilo koju drugu ustanovu. Tu mogućnost imaju sada dok sede u Tašmajdanskom parku, a Telenor im je omogućio da to bude besplatno i samo u nekoliko koraka“, kaže Tatjana Pašić, pomoćnik gradonačelnika Beograda. Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za park, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.

„Drago nam je da je kompanija Telenor pokrenula i već tri godine uspešno sprovodi inicijativu za dostupnost Interneta što većem broju građana. Na ovaj način, Beograd dobija još jednu osobinu prave svetske metropole. Danas je nemoguće zamisliti život bez Interneta, a Telenor zajedno sa gradskom upravom nastoji da on bude dostupan svima“, kaže Miroslav Čučković, član Gradskog veća.

Grad Beograd će, uz podršku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP „Zelenilo Beograd“ i Uprave za energetiku, obezbediti da park bude dobro osvetljen, a javne površine uređene.

Srbija je u junu 2008. godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, kada je Telenorov signal u Studentskom parku omogućio brzi Internet na otvorenom. Od tad je u Beogradu otvoreno devet, a širom Srbije otvoreno je 27 Internet parkova. Telenorov 3G signal, koji obezbeđuje brz Internet, danas stiže u više od 250 gradova i manjih mesta. (Economy.rs, 8. jul 2011.)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.