Naslovna » BG špijun » Priroda i društvo na Tari

Priroda i društvo na Tari

Od 21. do 24. jula na Tari će biti održan slet u organizaciji neformalne grupe građana Priroda i društvo, koja će tako promovisati alternativnu kulturu.

Cilj jedinstvene manifestacije u prirodi jeste da se stavi akcenat na razvoj lokalne zajednice, širenje ekološke svesti, edukacija posetilaca kroz razne radionice i sprovođenje ekoloških akcija na Tari.

Događaj će se odigrati na oko pet kilometara od naselja Mitrovac, u blizini novootvorene ski staze Nagramak, na 1300 m nadmorske visine. Na glavnoj bini nastupiće Marko Milosavljević, Miloš Pavlović, Subotić, Mangulica FM, Grimmowski i Nemanja i Sale iz Liquid and Solid.

Da ne bude samo elektronske muzike potrudiće se mostarski bend Zoster i lokalci Nikad spremni. Pored programa na glavoj bin, u tzv. Šumskom klubu, u toku večeri će u funkciji biti i jedna manja bina na kojoj će se prikazivati filmovi i puštati ambijentalna muzika.

U sklopu dnevnih aktivnosti sleta predviđene su razne ekološke i umetničke radionice i tribine na temu reciklaže kao i upotrebe recikliranih materijala i prirodnog otpada u kreativne svrhe, zatim pešačke ture, posete Zborištu (jednom od najviših vrhova planine) kao i obližnjem Zaovinskom jezeru. Biće organizovan kamp sa tuševima, kuhinjom i chai shopom. Detaljnije informacije pogledajte OVDE. (DuB)

loading...