Naslovna » Porodica » Deca » Radionica Dečjeg kluba Narodnog muzeja

Radionica Dečjeg kluba Narodnog muzeja

U subotu, 16. jula od 12.00, biće organizovana radionica „Nešto novo, nešto staro, nešto lepo, nešto vredno“ u okviru pratećih programa izložbe „Italija i restauracija veličanstvenog kratera – Kneževsko blago Narodnog muzeja“ u atrijumu Narodnog muzeja. Učeći kroz igru zabavljaće se mališani do dvanaest godina starosti.

Upoznajući sa najinteresantnijim i najreprezentativnijim arheološkim nalazima izrađenim tokom 6. i 5. veka pre n. e. deca će saznati kako su izgledali gvozdenodopski ratnici te kakvo blago praistorijskih kneževa Narodni muzej čuva. Biće ovo prilika da saznaju šta je to krater, čemu je služio, ko ga je i gde otkrio. Razotkrivajući mnoštvo malih i velikih tajni konzervacije i restauracije veličanstvenog kratera sazaćemo gde je krater bio protekle tri godine ali i šta je sve potrebno znati i uraditi kako bismo rekonstrisali i sagledali prošlost.

Zbog ograničenog broja mesta zainteresovani moraju dolazak da potvrde pozivom na broj 060/8075-031 ili mejlom – decjiklubnmb@gmail.com. (DuB)