Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Reparirane klupe nastale u okviru Belefa 08

Reparirane klupe nastale u okviru Belefa 08

Više od 50 betonskih klupa, koje su nastale u okviru projekta Art2SitOn realizovanog u okviru Belefa 08, koje se nalaze na Ušću, Kalemegdanu i pristaništu kod Beton hale reparirane su.

Akciju je realizovao Sekretarijat za privredu u saradnji sa Belef centrom, Odeljenjem za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište“, opštinom Stari grad, Kiosk platformom za savremenu umetnost i Kompanijom „Telenor“.

Tim Kiosk platforme za savremenu umetnost je 2008. godine pozvao domaće vizuelne umetnike Žanu Poliakov, Aleksandra Denića, Mladena Hrvanovića, Igora Štanglickog i Stefana Ikonića da ponude idejna rešenja za novi gradski nameštaj – klupe koje će biti realizovane u betonu. Te godine u okviru Belefa postavljeno je više od pedeset klupa na centralne gradske lokacije koje su birane kako po atraktivnosti tako i po konkretnim infrastrukturalnim potrebama. U protekle tri godine klupe iz projekta Art2SitOn postale su prepoznatljiv beogradski ulični nameštaj.

Reparacija klupa urađena je pod pokroviteljstvom Kompanije „Telenor“. (Beograd.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.