Naslovna » BG svaštara » Avgustovska Beogradizacija Beograda

Avgustovska Beogradizacija Beograda

Poslednja subota u mesecu (27. avg.) rezervisana je za Beogradizaciju Beograda koja je osmišljena na desetak poznatih gradskih lokacija.

Celodnevni program počeće od 9.00 na pijacama – Bajlonijevoj, Zelenom vencu, Palilulskoj i Kaleniću – gde će volonteri razgovarati sa zainteresovanima i pomoći starijim građanima u nošenju namirnica do kuće.

U tramvaju na liniji 7 putnici će od 9.00 do 16.00 da se voze uz dobru muziku i hladne sokove. U Knez Mihailovoj kod Cervantesa sa stotinu plesača iz Beogradskog plesnog saveza biće održan javni čas plesa, što će biti odlično zagrevanje za Latino maraton koji se tog popodneva i večeri održava na Savskom pristaništu.

Od 12.30 u tašmajdanskom parku biće održan čas zumbe, a škola „Stari Grad“ biće poligon za umetnike iz pokreta „Meeting of Styles“ koji će napraviti veliki mural. Više od trista volontera od 10.00 počeće najmasovniju akciju nalepnica i prljavštine sa saobraćajnih znakova i kandelabara od Trga Republike pa širom grada.

Televizijski voditelj, a u slobodno vreme i profesor slušanja klasične muzike, Miloš Milovanović, vodiće klinceze i klince na Kolarcu od 11.00 i od 12.00 u „razgledanje“ čarobnog sveta klasične muzike. Kulminacija Beogradizacije je od 20.00 kad će na Cvetnom trgu nastupiti Jovan Maljoković bend. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.