Naslovna » Porodica » Deca » Baletska škola milanske Skale u Beogradu

Baletska škola milanske Skale u Beogradu

Od 5. septembra u baletskim salama u Kozjačkoj 5 i Kralja Petra 71 počeće da radi departman Baletske škole Akademije Teatra milanske skale.

Ovaj projekat će biti ostvaren zahvaljujući saradnji Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i milanske Akademije, u prostranim i najmodernije opremljenim salama.

Deca beogradskog departmana ove najprestižnije institucije za edukaciju igrača, radiće pod budnim okom izuzetnih baletskih stručnjaka, vođena italijanskim i domaćim pedagoškim kadrom, uz stalne konsultacije sa eminentnim muzičkim saradnicima, predavačima iz oblasti istorije umetnosti i teorije klasične i savremene igre, ali i praćena od strane ortopeda kako bi se tela pravilno razvijala i bila spremna za najzahtevnije baletske korake.

Poslednji krug audicija zakazan je za nedelju, 4. septembar, u baletskoj sali u Kozjačkoj 5, i to od 16.00 za decu od pet do devet godina starosti i od 17.00 za decu od deset do trinaest godina starosti.

Osmogodišnja baletska škola u Milanu jedna je od najstarijih škola starog kontinenta (osnovana 1813. godine), a danas prava savremena fabrika najboljih igrača koji nose repertoar evropskih i svetskih baletskih i plesnih kompanija. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.