Naslovna » Izlasci » Sport » Belgrade Floorball Open 2011

Belgrade Floorball Open 2011

Prvi međunarodni florbol turnir u srpskoj prestonici „Belgrade Floorball Open 2011“ biće održan 27. i 28. avgusta na terenu Posco arene Sportskog centra „Bask“, kod Hipodroma.

 Florbol klub Partizan organizovao je turnir na kome će učestvovati deset ekipa. Od subote u 9.00 igraće se mečevi u dve grupe, a drugog dana su na programu borbe za plasman. Finalni meč će biti održan u nedelju od 18.30. Pored domaćih ekipa, dolaze gosti iz Finske, Švedske, Mađarske, Švajcarske, BiH, uz inostrane sudije. (DuB)

[box_dark]Florbol je vrsta hokeja, koji se igra u dvorani, sa plastičnim štapom i lopticom. Igraju ga igrači svih uzrasta oba pola, pa je namenjen podjednako i rekreativcima i profesionalcima. U Srbiju, florbol je stigao početkom 2007. godine, a iste godine formiran je Savez Florbola Srbije.

SFS je 2009. godine dobio posebno priznanje od Međunarodne Florbol Federacije, kao savez pod čijim je okriljem došlo do najbržeg razvoja ovog sporta u prethodnih deset godina. Florbol klub Partizan je prvi osvajač Prvenstva Srbije.[/box_dark]

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.