Naslovna » Izlasci » Sport » Beograd kandidovan za domaćina Prvenstva Evrope u krosu 2013.

Beograd kandidovan za domaćina Prvenstva Evrope u krosu 2013.

Povodom kandidovanja Atletskog saveza Srbije i grada Beograda za domaćina Prvenstva Evrope u krosu 2013. godine, evaluciona komisija Evropske Atletike u tročlanom sastavu boravila je u dvodnevnoj poseti našem glavnoj gradu.

Predstavnici ASS ugostili su dva potpredsednika EA Hose Luis de Karlosa, Karel Pilnija i koordinatora Pitera Staforda, i sa njima obavili niz sastanaka povodom ove kandidature.

Predviđena staza gde bi najbolji kros trkači Evrope pokazali koliko vrede jeste na Ušću u predelu kod spomenika Večna vatra, a tehnička organizacija bila bi poverena Beogradskom maratonu, kompaniji sa dugogodišnjem iskustvom u organizaciji kroseva, uličnih trka i maratona.

Pored prednosti srpske prestonice koja se ogleda u samom geograskom položaju, blizine aerodroma, hotelskih kapaciteta veoma važan razlog ima i istorija koju naša zemlja ima u osvajanju medalja na ovim šampionatima. Podsetimo, Olivera Jevtić vlasnica je 5 medalja sa evropskih šampionata u krosu, a najsvežije medalje stigle su prošle godine od juniora Amele Terzić i Nemanje Cerovca.

Konkurenciju Beogradu predstavljaju gradovi Dudince i Antalija, a odluka o gradu domaćinu biće poznata u novembru. (DuB)

[box_dark]- Imali smo zadatak da visoku delegaciju EA uverimo da smo najbolji kandidat i da ispunjavamo sve uslove za organizaciju ove velike manifestacije.Obavili smo niz sastanaka vezanih za tehničku i logističku organizaciju prvenstva, marketing i promociju šampionata, obišli stazu i sigurni smo da je Beograd vrlo jake argumente da dobije takmičenje. Podršku za organizaciju ovog prvenstva ASS je dobio od svih relevantnih vladinih i gradskih institucija MOS-a, MUP-a, grada Beograda, OKS-a i SSS, a na jednom od sastanaka prisustvovao je i prvi čovek grada zadužen za sport Aca Kovačević – istakao je genealni sekretar ASS Slobodan Branković.[/box_dark]