Naslovna » Izlasci » Sport » Biciklistička trka „Trofej Beograda“ u subotu menja režim saobraćaja

Biciklistička trka „Trofej Beograda“ u subotu menja režim saobraćaja

Zbog održavanja Međunarodne biciklističke trke „Trofej Beograda“, u subotu, 6. avgusta, od 9.30 do 12.30 za saobraćaj će biti zatvoren Bulevar Nikole Tesle, od raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina do raskrsnice sa Ulicom Trešnjinog cveta i Ulicom Ušće, od parkinga do Bulevara Nikole Tesle.

Kako je saopštila Direkcija za javni prevoz, u ovom periodu vozila javnog gradskog prevoza neće saobraćati Bulevarom Nikole Tesle na delu od raskrsnice sa Ulicom Trešnjinog cveta do raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina, već će koristiti alternativne pravce (Ulica Trešnjinog cveta i Bulevar Mihajla Pupina). Linija 60 u smeru ka terminusu „Novi Beograd/Toplana/“ menja trasu i umesto kretanja sa Brankovog mosta desno ka Ulici Ušće, saobraća Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom Milentija Popovića, internom saobraćajnicom do Vladimira Popovića, Ulicom Zemunski put do Starog sajmišta i dalje redovnom trasom.

U nedelju, 7. avgusta, biciklistička trka „Trofej Beograda“ startuje u 10.00 ispred Spomen-parka Jajinci i kreće se duž Bulevara oslobođenja, Avalskim putem i dalje prema naseljima Ripanj, Glumčevo brdo, Beljina, Dučina, Sopot, Đurinci, Ralja, podnožje Avale, vrh Avale. Očekivano vreme završetka trke je od 12.00 do 13.00 na vrhu Avale. Tokom prolaska učesnika trke duž trase dolaziće do povremene obustave saobraćaja, a vozila javnog gradskog prevoza će u zavisnosti od uslova na terenu čekati na trasi dok se ne uspostavi redovan režim saobraćaja. (Beoinfo)