Naslovna » Izlasci » Film » Četiri godine Kinoteke Brazil u Beogradu

Četiri godine Kinoteke Brazil u Beogradu

U Krunskoj 14 biće organizovane projekcije filmova u okviru „Kinoteke Brazil“ a povodom četiri godine rada.

Zbog državnog praznika, 7. septembra neće biti prikazan film, a 14. septembra od 19.00 na programu je „Građenje sna“ iz 2009. godine. Dokumentarni film „Only When I Dance“, u režiji Beadija Finzi, pokazuje kako Irlan Santos da Silva i Izabela Korasi Alvers Nascimento Santos, stanovnici favele u Rio de Žaneiru, pronalaze u plesu alternativu za rešavanje životne dileme, zatvor ili grob.

U sredu, 21. septembra od 19.00, publika će moći da pogleda prošlogodišnju komediju „Quincas Berro D’Agua“ (Kralj skitnica) o državnom službeniku koji napušta porodicu i počinje da vodi razvratan život. Kad su ga pronašli mrtvog, rođaci brišu sve tragove raskalašnosti i priređuju mu dostojanstven pogreb. Ali, pojavljuju se njegovi prijatelji spremni da ga povedu na poslednje veselje. U filmu Seržija Mašada uloge tumače Paulo Žoze, Marijeta Severo i drugi. za džabe

Komedija „Kauč“ (2009.) planirana je za prikazivanje 28. septembra od 19.00. Mercedes je 40-godišnja žena, udata za Gustava i majka dvoje dece koja odlučuje da poseti psihoanalitičara. Poseta menja njen život. Na kauču, Mercedes preispituje svoj brak, profesionalni uspeh i svoju moć zavođenja. Prijateljica Monika gleda izbliza ove transformacije i iako se ne slaže – učestvuje u novim iskustvima i otkrićima. Režija: Žoze Alvarenga Jr; uloge: Paulo Gustavo Bastos, Lilia Kabral i drugi.

Ulaz je besplatan, a svi titlovi su na engleskom. (DuB)