Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Četvoročlanu porodicu dan na Adi košta bar 1.500 dinara

Četvoročlanu porodicu dan na Adi košta bar 1.500 dinara

Zabava i dobar provod su na Adi Ciganliji zagarantovani, ali ne i besplatni. Pored kupanja, sunčanja i kuliranja u kafićima, u ponudi je i odbojka na pesku, vožnja vozićem, pedalina, skijanje na vodi, hodanje u velikim loptama po vodi… Četvoročlanu porodicu jedan dan provoda na „beogradskom moru“, i to skromnog, koštaće najmanje 1.500 dinara.

Juče je na Adi dan sa porodicom provela Snežana Dimitrijević, po zanimanju trgovac. Kaže da je ukupan ceh koji su napravili iznosio oko 2.000 dinara i to za skromno uživanje, a u računicu nisu ušli benzin, parking i sitne potrepštine za boravak na suncu. Ovakvo „letovanje“ na beogradskom moru, kako kaže, mogu sebi da priušte jednom ili dva puta mesečno.

– U trošak su ušle dve kafe i dva soka u kafiću, dva kuvana kukuruza i dve krofne, sladoledi i jedna vožnja vozićem oko Ade – kaže Dimitijevićka i dodaje da ove godine ne može da priušti odlazak na letovanje, čak ni na vikend, pa je Ada idealno rešenje, mada ni to nije jeftino kad se svedu svi računi: – Trudimo se da ne trošimo previše novca, pa kako bismo smanjili troškove kući napravim sendviče, jer bi nam za ručak u restoranu trebalo još najmanje 2.000 za nas četvoro.

Na Adi je ove godine na raspolaganju korišćenje brojnih sadržaja koji se ne naplaćuju. Za mališane je pripremljeno osam besplatnih programa, od obuke za neplivače i škole vaterpola, preko školice odbojke na pesku, do obuke u karateu, američkom fudbalu i ronjenje u akvarijumu. Učenici osnovnih i srednjih škola mogu besplatno da koriste „Aqua ski“, savremenu žičaru za skijanje na vodi utorkom i četvrtkom, a najmlađi avanturističkog duha mogu da pohađaju i besplatnu obuku u Avantura parku, prelazeći različite prepreke na drveću, viseće mostove, platforme i druge elemente.

Svi besplatni programi realizuju se po rasporedu koji se nalazi na sajtu www.adaciganlija.rs. (24 sata.rs)

[box_dark]Zanimacije na Adi
(cene su u dinarima)

Iznajmljivanje bicikla (sat) 100
Iznajmljivanje rolera (sat) 100
Iznajmljivanje pedalina (pola sata) 300
Tenis (sat) 600-900
Pejntbol (sat) 1.000
Boravak u avantura parku 800
Skijanje na vodi 1.250-2.500
Veštačka stena 150
Pecanje na Ada safariju 500
Trambolina (pet minuta) 50
Vožnja vozićem 80
Brodić (od Novog Beograda do Ade, povrtana karta) 100
Karta za letnji bioskop 250[/box_dark]