Naslovna » BG servis » Do kraja godine još jedna gradska fontana

Do kraja godine još jedna gradska fontana

Beograd će dobiti još jedan vodoskok na platou ispred ulaza u objekat pošte u Takovskoj 2, jer je tokom ove godine planirana izgradnja nove fontane u saradnji sa JP PTT saobraćaja „Srbija“.

Priprema projektne dokumentacije i prikupljanje potrebnih dozvola za izgradnju ovog objekta je u završnoj fazi, a izgradnja fontane planirana je za poslednje tromesečje ove godine.

Izgled nove fontane diktiran je uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda u cilju uklapanja sa arhitekturom zgrade Glavne pošte.

Trenutno se priprema i projektna dokumentacija za sanaciju fontane ispred Muzeja „25. maj“ i česme „Lavić“ na Kalemegdanu. Ta česma nalazi se u starom gradskom jezgru i mora da se uklopi u ambijent sa postojećim spomenicima kulture, tako da se projektna dokumentacija za sanaciju ove česme radi u skladu sa konzervatorskim uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

U toku su radovi na sanaciji fontana „Žena sa školjkom“ u prolazu Bezistan, Mike Alasa na Dorćolu, ispred SRC „Tašmajdan“, „Borba – Čovek sa zmijom“ na Kalemegdanu, kao i higijenske česme na Košutnjaku, „Đačke česme“ na Novom Beogradu. Završetak navedenih radova planiran je za septembar.

Protekle godine sanirana je fontana „Devojka sa krčagom“, koja se nalazi u Pionirskom parku. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.