Naslovna » Porodica » Deca » Letnji pozorišni dani na Olimpu

Letnji pozorišni dani na Olimpu

Od 18. do 29. avgusta, Pozorište Zvezdarište organizuje na SC „Olimp“ (Vjekoslava Kovača 11) tradicionalnu manifestaciju „Letnji pozorišni dani na Olimpu“.

Pod sloganom „Ljubav se piše VREME“, pored pozorišnih predstava, biće priređeno nekoliko radionica za decu i roditelje. Ulaz za sve posetioce biće besplatan.

Predstave Dečjeg pozorišta Čarapa će imati posebne „ulaznice“: prazne limenke i stare novine, a deca će se upoznati sa pojmom reciklaže i saznati ponešto o zaštiti životne sredine. Tokom trajanja „Letnjih pozorišnih dana“ biće postavljeni prodajni štandovi izdavačkih kuća Kreativni centar i Enco book koji će svoja izdanja ponuditi po povoljnijim cenama.

Gradska opština Zvezdara, kao organizator i pokrovitelj manifestacije želi da ukaže na ulogu i značaj porodice i porodičnog druženja, kulturnih i sportskih aktivnosti za zdravo odrastanje najmlađih. (DuB)za džabe

PROGRAM – Radionice

Četvrtak, 18. avgust (od 18.30)
Program „I pametni i zdravi“
– Mensa radionice za decu predškolskog uzrasta. Članovi Mense će na platou kod dečjeg igrališta predstaviti vežbe za razvoj krupne motorike i podsticanje psiho-intelektualnog razvoja, a roditelji će imati mogućnost da se konsultuju i posavetuju sa stručnjacima iz ove oblasti.
– Porodične sportske aktivnosti. Sportisti i treneri Odbojkaškog kluba „Roda“ igraće sa zainteresovanima odbojku, pikado, badminton i druge igre.

Petak, 19. avgust (od 18.30)
Program „Igrajmo i plešimo zajedno“
U amfiteatru SC „Olimp“ predstaviće se KUD „Sveti Sava“ i Plesni klub „Natalija i Ivica“, čiji će članovi podučavati decu i roditelje narodnim i savremenim igrama.

Subota, 20. avgust (od 18.30)
Program „Stvarajmo lepše sutra“
Likovne radionice (na platou kod dečjeg igrališta) vodiće udruženja osoba sa smetnjama u razvoju, „Naša deca“ i Društvo za pomoć MNRO Zvezdara. Deca i roditelji će imati mogućnost da umetnički oblikuju glinu, slikaju, prave mozaik i izrađuju nakit. Tema će biti ekologija.

PROGRAM – Pozorišne predstave

Ponedeljak, 22. avgust (18.30)
Potraga za zvezdom padalicom – Pan teatar

Utorak, 23. avgust (18.30)
Čarobno kresivo – Pan teatar

Sreda, 24. avgust (18.30)
Nevaljali lutak – Pozorištance Ćira

Četvrtak, 25. avgust (18.30)
Šalalajkina ciciban čarolija – Pan teatar

Petak, 26. avgust (18.30)
Lav i miš – Umetnički atelje Ars longa

Subota, 27. avgust (18.30)
Da je Mića prao ruke – pozorište Čarapa (novinica-ulaznica)

Nedelja, 28. avgust (18.30)
Tri junaštva Kraljevića Marka – pozorište Čarapa (limenkica-ulaznica)

Ponedeljak, 29. avgust (18.30)
Rasti zdravo, to je ono pravo – Pan teatar

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.