Naslovna » BG svaštara » Obeležavanje Međunarodnog dana mladih

Obeležavanje Međunarodnog dana mladih

Povodom Dana mladih koji se obeležava svake godine, 12. avgusta, Kancelarija za mlade grada Beograda priprema i učestvuje u brojnim aktivnostima, a posebna pažnja posvećena je podizanju svesti o opasnostima od HIV virusa i borbi protiv diskriminacije lica obolelih od ove bolesti.

U saradnji sa Centrom za prevenciju side i polno prenosivih infekcija Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograda sprovešće se dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje na HIV – od 7.00 do 14.00 u Polikliničkom centru (ulaz iz Braće Nedića 28), a od 14.00 do 19.00 u Info-roomu (Ulica 1.300 kaplara 2). Test na HIV će se sprovoditi takozvanim „brzim testovima“ iz kapilarne krvi (iz jagodice prsta), pa će testirani rezultati moći da se saznaju u roku od pola sata od uzimanja uzoraka krvi.

Dan mladih, 12. avgust, biće obeležen i nizom manifestacija na Trgu Nikole Pašića sa početkom u 13.00. Pod nazivom „Naš dan – naš glas“ akciju organizuje sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata Srbije i Industrijskog sindikata Srbije sa ciljem da se mladima približi rad sindikata i promovišu njihovi interesi. Pored upoznavanja sa radnim pravima mladih, sugrađani će moći da daju mišljenje o položaju mladih u Srbiji, kao i predloge za njegovo poboljšanje.

Ovogodišnji cilj manifestacija povodom Međunarodnog dana mladih je da se probudi svest mladih i da im se predoči njihov značaj u društvu. Obeležavanje Dana mladih pratiće i sportske i druge manifestacije koje će biti organizovane u još pet gradova Srbije.

Kancelarija za mlade će sa međunarodnim projektom „Dance4Life Srbija“ organizovati koncert benda Sevdah Baby” u petak, 12. avgusta, na Trgu republike, od 17.00 do 19.00. Projekat „Dance4Life“ udružio se sa predstavom „Moj prvi put“, za koju je Sevdah Baby uradio naslovnu numeru. Predstava je nastala po istinitim pričama ljudi širom sveta o njihovom prvom seksualnom iskustvu. U ovoj komediji četiri glumca, menjajući likove iz scene u scenu, podsećaju na taj bitan trenutak u životu svih nas. Glumci u predstavi – Nataša Marković, Goran Jevtić, Anđelika Simić i Vladimir Aleksić pridružiće se mladima 12. avgusta na Trgu Republike.

Posle koncerta, u klubu „Plastic Light“ biće organizovana žurka „Party4Life“, sa početkom u 23.00. Specijalna gošća biće Nina Radojčić, predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2010, i didžejevi Mirko i Mixx. Kupovinom specijalno dizajniranih bedževa publika će pomoći program edukacije mladih o HIV/AIDS-u u Srbiji. Dres kod je crveni detalj. (DuB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.