Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » „Španac“ vozi putnike od 28. avgusta

„Španac“ vozi putnike od 28. avgusta

Novim šinskim vozilom prvi će imati privilegiju da se provozaju građani na liniji broj 7 od Bloka 45 do Ustaničke ulice.

Moderni, niskopodni, klimatizovani tramvaj španske kompanije „Kaf”, koji je u naš grad stigao početkom maja, počeće da prevozi putnike od 28. avgusta, nezvanično saznaje „Politika“. U novom šinskom vozilu prvi će imati čast da se provozaju Novobeograđani na liniji broj 7 od Bloka 45 do Ustaničke ulice.

„Španac“ je pre petnaestak dana vozio na liniji broj 7. Vozilo je prolazilo okretnicu i kod Tašmajdanskog parka i na kraju Ustaničke ulice. Da bi simulirali veliki broj putnika i proverili kako tramvaj funkcioniše pod opterećenjem, u pojedinim posleponoćnim vožnjama, bio je težak do 18 tona, jer je bio natovaren vrećama peska.

Španski tramvaj je već prošao i najzahtevniju, kalemegdansku turu pre oko mesec dana. Od rekonstruisanih koloseka, novo šinsko vozilo jedino nije išlo ka Bulevaru vojvode Mišića, jer se u okviru obnove „Gazele“ radi i saobraćajna petlja. Kada ovi radovi budu završeni, biće uređeno i stajalište ispod najdužeg mosta u prestonici. Posle toga biće testiran tramvaj i na ovoj trasi. To će biti urađeno najverovatnije krajem septembra, početkom oktobra ka Banovom brdu. (Politika)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.