Naslovna » BG servis » Uskoro „nova“ Hala sportova i „11. april“

Uskoro „nova“ Hala sportova i „11. april“

Zamena stakala i uređenje fasade na Hali sportova trebalo bi da bude završeno za dvadesetak dana, kada će ovom novobeogradskom sportskom hramu biti vraćen stari sjaj, najavila je direktorka Sportskog centra „Novi Beograd“ Snežana Stiković.

Pored fasade uređuje se nadstrešnica i terasa ispred hale, dok se u narednom periodu očekuje i postavljenje brisolea, kako bi se regulisalo prodiranje sunčevih zraka.

– U prethodnom periodu završena je rekonstrukcija terena, svlačionica i donjeg hola, uz kompletnu klimatizaciju prostora, dok je predviđeno da u narednoj fazi počne uređenje tribinskog prostora, kako bi se i posetiocima obezbedili vrhunski uslovi za praćenje sportskih nadmetanja – istakla je Stikovićeva.

Ona je najavila da će ovih dana biti raspisan tender za drugu fazu sanacije Sportsko-rekreativnog centra (SRC) „11 april“, sa kojom će zatvoreni bazeni tog centra konačno biti vraćeni u funkciju.

– Radovima će biti obuhvaćena zamena pločica i hidroizolacija u olimpijskom bazenu, ugradnja podnog grejanja, sistema za klimatizaciju i ventilaciju, kao i drugih instalacija. Takođe je predviđena sanacija piramidalnog dela krova, uz promenu kompletnog krovnog pokrivača, kao i postavka termoizolacije – najavila je direktorka Sportskog centra „Novi Beograd“.

Po njenim rečima, početak radova može se očekivati u oktobru, dok je završetak predviđen tokom proleća iduće godine, kada će, kako je istakla, ovaj bitan sportski objekat biti vraćen na upotrebu Beograđanima.

Prvom fazom radova u SRC „11 april“ urađena je kompletna sanacija kotlarnice, podstanice, zimske garderobe, zamena bravarije i stakala i završena termoizolacija fasade. (Beoinfo)