Naslovna » BG svaštara » Zato što volim Skadarliju

Zato što volim Skadarliju

Od 27. avgusta (10.00 do 22.00) do kraja septembra, svakog vikenda održavaće se kulturno-edukativna, humanitarna i turistička manifestacija „Zato što volim Skadarliju“.

Etno klub „Tešnjar“ i Turistička organizacija Beograda tradicionalno organizuju ovaj skup kod restorana „Tri šešira“, koji će ovoga puta otvoriti direktor TOB-a Dejan Veselinov.

Na istom mestu biće organizovano i Prvo prvenstvo Beograda u gađanju balona praćkom, kao i humanitarna akcija u kojoj će se sredstva skupljati prodajom palete ručno izrađenih predmeta iz radionice „Tešnjara“ sa logom TOB-a, kao svojevrsni suveniri napravljeni specijalno za ovu akciju.

Svakog dana tokom održavanja manifestacije u periodu od 11.00 do 14.00 održavaće se i besplatni časovi male škole veza i drugih tehnika starih zanata. Posetioci mogu čuti kratka zanimljiva predavanja o istoriji, događajima u staroj Skadarliji i Beogradu, istorijatu pijaca i trgova, upoznati se sa tehnikama starih zanata i njihovoj primeni u sadašnjem vremenu. Za sledeći vikend je predviđen „Dan vinila“, svojevrsna berza ploča, „Deveta umetnost naše mladosti“ uz razmenu stripova uz koje smo odrasli, „Umetnost gravera“ prikazana na poštanskim markama i finale u gađanju balona iz praćke.

Za vikende u septembru predviđene su modne revije autentičnih narodnih nošnji, ručno rađenih haljina i stilizovanih odevnih predmeta inspirisanih prošlim vremenima, kao i gostovanje KUD-ova koji će izvoditi gradske igre. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.