Naslovna » Izlasci » Sport » Beograd spreman za održavanje Evropskog prvenstva u odbojci za žene

Beograd spreman za održavanje Evropskog prvenstva u odbojci za žene

Grad Beograd je spreman za održavnje Evropskog prvenstva u odbojci za žene, koje će od 23. septembra do 2. oktobra biti održano u Italiji i Srbiji.

Pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Nemanja Radović, istakao je da istorijski uspeh naše seniorske reprezentacije predstavlja sjajan uvod u Evropsko prvenstvo za žene, koje će omogućiti dalju popularizaciju ovog sporta kod nas.

– Nadam se da će nova zlatna medalja sa Evropskog prvenstva u muškoj konkurenciji dodatno stimulisati naše odbojkašice, koje su na nekoliko poslednjih velikih takmičenja pokazale zreleost u ostvarivanju velikih ciljeva. Grad Beograd je kao pokrovitelj ove značajne manifestacije učinio sve da uslovi budu na vrhunskom nivou. Tim povodom je rekonstruisana Hala „Pionir“, kao i prateća infrastruktura, koja će pored promocije sporta, omogućiti i dalju popularizaciju srpske prestonice – ukazao je Radović.

Direkto Sportsko-rekreativnog centra „Tašmajdan“ Marko Pavlović naveo je da je rekonstrukcija Hale „Pionir“ završena.

– Potpuno su rekonstruisane svlačionice, tuš-kabine, toaleti, gde je omogućen i pristup osobama sa invaliditetom. Takođe je urađena zamena dela oštećenog parketa, kao i potpuna rekonstrukcija svečane lože i pokretnih tribina, koje se postavljaju uz aut liniju. Urađene su nove prostorije za pres i VIP, kao specijalna pasarela koja ta dva prostora spaja sa tribinama. Pored unutrašnjeg, obnovljeni su i prilazni delovi popularne hale, pre svih ulazno stepenište, ali i krov na „Ledenoj dvorani“ istog kompleksa – istakao je Pavlović.

On je podsetio da će Hala „Pionir“ početkom naredne godine ugostiti najbolje evropske rukometaše, što predstavlja priznanje Beogradu da u kontinuitetu organizuje velika sportska dešavanja.

Evropsko prvenstvo u odbojci za žene, pored Beograda, biće organizovano u Zrenjaninu, dok će se u Italiji najbolje odbojkašice Starog kontinenta nadmetati u gradovima Monca i Busto Arsizio. Takmičiće se 16 selekcija, dok će se polufinale i finalna utakmica održati upravo u „Pioniru“. (Beoinfo)