Naslovna » Izlasci » Sport » Biciklistička staza spremna za vožnju

Biciklistička staza spremna za vožnju

Završena je izgradnja nove deonice biciklističke staze od Kule Nebojša do Beton hale, dužine 500 metara, i ona je sada odvojena od pešačke staze.

Staza za bicikliste je odvojena od železničkog koloseka zaštitnom ogradom visine tri metra. Pre leta je potpuno rekonstruisan deo staze u dužini od 3,5 kilomatara koji je bio u veoma lošem stanju. To je potez od Brankovog do Tramvajskog mosta, zatim etapa od Tramvajskog mosta do zone radova na mostu kod Ade Ciganlije, kao i deo od izlivne rampe novog mosta do Ade Ciganlije.

Deo staze kod novog mosta biće rekonstruisan po završetku radova. U toku su radovi kod restorana „Stenka“ u dužini od 90 metara, posle čega će, osim dela kod novog mosta, staza biti veoma pogodna za vožnju. Na toj stazi, na Brankovom mostu, nalazi se lift kojim se biciklisti mogu popeti na most i preći na levu obalu Save, odakle se vožnja može nastaviti pored parka Ušće novobeogradskim i zemunskim kejom ka Zemunu i čitavom mrežom novobeogradskih staza za bicikliste.

Deo biciklističke staze na Adi Ciganliji dugačak je oko 2.800 metara, a čitava staza ukupno ima nešto više od osam kilometara. S obzirom na to da staza kruži oko celog jezera, spajanjem novog sa postojećim delom staze dobijen je dobar potencijal za rekreaciju posetilaca Ade. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.