Naslovna » Turizam » Bolja jesenja turistička ponuda Beograda

Bolja jesenja turistička ponuda Beograda

Turistička organizacija Beograda tokom predstojeće jesenje sezone ponudiće modernizovani informativno-propagandni materijal, uvesti nekoliko novih projekata, ali i poboljšati postojeću ponudu, naveo je direktor te organizacije Dejan Veselinov.

On je podsetio da se tokom jeseni u Beogradu očekuje nekoliko značajnih poslovnih događaja, kulturnih manifestacija i koncerata, koji će privući veliki broj stranaca.

– Jedan od najvećih skupova tokom oktobra biće konferencija za borbu protiv side, na kojoj se očekuje oko 3.500 učesnika, takođe Svetski kongres Pen centra, Srbija EU forum, koji će privući dodatnih nekoliko hiljada posetilaca. Takođe, njihov dolazak će omogućiti nastavak rasta broja stranih gostiju, kojih je za prvih sedam meseci bilo 15 odsto više u odnosu na prošlu godinu – ukazao je Veselinov.

Kako bi odgovorili na sve veći broj dolazaka, ali i nove trendove u turističkoj promociji, direktor TOB-a je dodao da su redizajnirane postojoće brošure, ali i ponuđene nove teme.

– One se odnose na promociju Beograda kao „city break“ destinacije, turističkih ambijentalnih celina, poput Avale i Topčidera i vodiča kroz prestoničke hotele, hostele i privatni smeštaj. Takođe, na brošure namenjene za turoperatore, kao i nove promotivne brošure „Beograd na 29 brežuljaka“ i „Beograd, prestonica despota Stefana“, koja je urađena za najmlađe u formi slikovnice – naglasio je Veselinov.

U dodatnoj turističkoj ponudi našao se i novi suvenirski program, sa starim sloganom „Zato što volim Beograd“, a suveniri se mogu pazariti u svim informativnim centrima TOB-a i suvenirnici „Beoizloga“.

– Takođe, među postojećih 20 turističkih ponuda odnedavno se našlo nekoliko novih programa, poput biciklističke ture, koju je počeo da organizuje jedan Holanđanin, odskora stanovnik našeg grada. Zainteresovani gosti su u prilici da sa dotičnim gospodinom svakog dana obilaze grad na dva točka, što omogućava više od 60 kilometara biciklističkih staza – dodao je direktor TOB-a.

Po njegovim rečima, trenutno se radi na izradi portala koji će pomoći stranim turoperatorima i individualnim gostima da što lakše dođu do informacija o Beogradu.

Veselinov je posebno zahvalio pojedinim organizacijama koje su pomogle razvoju turizma u našoj metropoli, poput „Usaida“ i „Pakoma“, koji je postavio platformu turističke ponude koja može da se prati putem mobilnih uređaja „android“ i „ajfon“, što će gostima prestonice olakšati posao u izboru turističke ponude. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.