Naslovna » BG svaštara » Dani evropske baštine u Beogradu

Dani evropske baštine u Beogradu

Kulturno-turistička manifestacija „Dani evropske baštine“ u Beogradu biće održana od 17. do 25. septembra, a neke kulturne institucije već od 10. septembra prirediće interesantne programe.

Ovo je deo velike evropske manifestacije kojom se svakog septembra predstavlja nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda, raznolikost kultura, tradicije, običaja. U srpskoj prestonici Dani evropske baštine održavaju se od 2002. godine i predstavljaju svojevrstan praznik kulture i turizma.

Za posetioce su otvorena gradske zdanja, kuće pod zaštitom, muzeji i druge ustanove kulture. Tokom manifestacije biće organizovane ture razgledanja gradskih znamenitosti i turističkih potencijala kao i zaštićenih prirodnih dobara, tako da će to biti sjajna prilika da se Beograd promoviše i kao most koji spaja prošlo, sadašnje i buduće vreme.

Ovogodišnja centralna proslava „‘Riznica nasleđa Evrope – integrativna zaštita i korišćenje nasleđa“ biće održana u Sremskim Karlovcima, 10. septembra. Uskoro će biti objavljen program. (DuB)