Naslovna » BG svaštara » Deveti međunarodni salon stripa

Deveti međunarodni salon stripa

Od 29. septembra do 2. oktobra u Studentskom kulturnom centru (Kralja Milana 48) biće održan Deveti međunarodni salon stripa.

U Srećnu galeriju doći će gosti iz Italije (Marco Nizzoli, Luca Enoch, Roberto Diso), Velike Britanije (Paul Gravett i Laurence Heyworth), Makedonije (Aleksandar Sotirovski) i Crne Gore (Simon Vučković i Goran Šćekić), ali i domaći autori Darko Perović, Živojin Tamburić, Goran Šćekić, Borislav Stanojević i Zoran Đukanović.

Na svečanom otvaranju (19.00) nastupiće Lazaro del Toro Vega, a biće dodeljene i nagrade Salona. Dobitnik priznanja za doprinos srpskom stripu je Nikola Kruljević, Nagradu za strip izdavaštvo je dobio Vasa Pavković, a priznanje za najboljeg domaćeg izdavača stripa za 2010/11 dobila je Izdavačka kuća Komiko. Biće obeleženo deset godina magazina „Strip pressing“ i Izdavačke kuće „System Comics“ i 60 godina od pojavljivanja ilustrovanog zabavnog lista „Strip“. Izdavači će izložiti svoja stara i nova izdanja, a gosti će držati radionice, predavanja i promocije. Biće organizovana i berza stripa tokom sva tri dana. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.