Naslovna » Izlasci » Sport » EuroBelgrade – Internacionalni studentski sportski turnir

EuroBelgrade – Internacionalni studentski sportski turnir

Od 14. do 17. oktobra u Beogradu biće održan Međunarodni studentski sportski turnir „EuroBelgrade“, kada će se studenti iz cele Evrope takmičiti u futsalu, košarci, odbojci i vaterpolu.

Glavni organizator ovog događaja je Fakultet organizacionih nauka u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja. Turnir pripada seriji turnira Euro, koja obuhvata neke od najvećih turnira u Evropi, kao što su EuroMilano i EuroBarcelona.

U svim sportovima, osim vaterpola, predviđena su takmičenja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Mogućnost apliciranja za učestvovanje na turniru je otvoreno do 30. septembra. Pored sportskog dela turnira, za studente će biti organizovano mnoštvo vansportskih aktivnosti.

Cilj ovih aktivnosti je što bolje upoznavanje stranih studenata sa kulturom i životom u Beogradu i Srbiji. Ove aktivnosti će sasvim sigurno doprineti boljem međusobnom upoznavanju studenata, što će stvoriti jaku osnovu za buduću profesionalnu saradnju. Očekuje se dolazak više od 300 stranih studenata, a planiran broj učesnika turnira, uključujući domaće studente je 500. Turnir je idealna prilika za veliki broj domaćih studenata, da kao volonteri steknu prvo radno iskustvo na organizaciji specijalnih događaja ove veličine.

Osnovni cilj turnira je da pruži stranim studentima jednu lepšu sliku o Beogradu i Srbiji, ali i da im pruži priliku da se takmiče, druže i zabave.

Više iInformacija: eurobelgrade.org. (DuB)