Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Galija slavi 35 godina postojanja

Galija slavi 35 godina postojanja

Niška Galija, jedna od najistrajnijih i najosobenijih grupa jugoslovenskog i srpskog rokenrola, proslaviće 35 godina postojanja koncertima 22. i 23. oktobra u velikoj dvorani Sava centra.

Povodom jubileja, frontmen Nenad Milosavljević, stihopisac i pevač Predrag Milosavljević i drugovi pripremili su nastupe sa posebnim repertoarom, sačinjenim skoro isključivo od balada, koje su samo za ovu priliku urađene u potpuno novim aranžmanima.

„Koncerte smo zamislili kao proslavu 35. godišnjice benda, ali i priču o najlepšim Galijinim baladama. Na našim standardnim koncertima obično ima prostora za samo nekoliko balada, da ne preteramo sa njima na uštrb drugih, bržih pesama. Ovo je izuzetna prilika da celo veče posvetimo upravo baladama“, kaže Neša Galija.

Na dva koncerta uz posebnu scenografju i video segmente, beogradska publika imaće priliku da premijerno čuje u novom ruhu „Još uvek sanjam“, „Da li si spavala“, „Skadarska“, „Kad me pogledaš“… Kao primer odevanja balada u pravo ruho, pevač Galije navodi „Na tvojim usnama“, koja je umesto ranijeg blago „narodnjačkog“ ugođaja sada „otišla u novom pravcu – u džez“!

U Sava centru Galija će nastupiti u postavi: pevač i akustična gitara Nenad Milosavljević-Neša Galija, pevač Predrag Milosavljević-Peca, bubnjar Boban Pavlović-Čarlton, gitaristi Dragutin Jakovljević-Guta i Miloš Krstić-Krle, basista Siniša Pavlović-Stenli, i klavijaturisti Ivan Ilić-Ilke i Goran Antović. Na sceni sa bendom biće i vojni orkestar „Stanislav Binički“.

Ulaznice po cenama od 1.000, 1.200, 1.500 i 1.700 dinara biće uskoro u prodaji na blagajnama Sava centra i Doma omladine Beograda, kao i preko mreže Eventima. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.