Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Grad Beograd i PKS preuzimaju Sajam

Grad Beograd i PKS preuzimaju Sajam

Pošto Grad Beograd i Privredna komora Srbije preuzmu Beogradski sajam, preduzeće će zadržati svoju osnovnu delatnost, organizaciju sajamskih manifestacija.

– Cilj nam je da Beogradski sajam unapredi svoju delatnost – kaže Miloš Bugarin, predsednik PKS. – To znači da ćemo se potruditi da organizujemo više sajamskih dana nego što je to sada slučaj. Imperativ je da se organizuje veći broj međunarodnih sajamskih manifestacija jer su one najuglednije i okupljaju najviše renomiranih učesnika – objašnjava on.

Beogradskom sajmu treba obezbediti adekvatnu logističku podršku. To znači da će se posle preuzimanja tog preduzeća raditi na razvijanju pratećih sadržaja na onom prostoru Beogradskog sajma koji se ne koristi za organizovanje sajmova.

– Bez modernizacije i uvođenja novih sadržaja nema uspeha i zato imamo plan da u narednih pet godina unapredimo logističku infrastrukturu tog preduzeća. To znači da Beogradski sajam treba da dobije pristanište, marinu, hotele i druge sadržaje koji će na odgovarajući način pratiti njegovu osnovnu delatnost i pomoći razvijanje i modernizovanje, koje će mu svakako obezbediti i uspešnije poslovanje – naglasio je Bugarin.

On je istakao da do sada nisu vođeni razgovori o vlasničkoj strukturi Beogradskog sajma posle preuzimanja ali je dodao da to i nije toliko važno: – Mnogo važnije je da Beogradski sajam postane moderno preduzeće koje će uspešno obavljati svoju delatnost. Najverovatnije je da će većinski udeo u vlasništvu nad preduzećem imati Grad Beograd a da će Privredna komora Srbije biti manjinski vlasnik – rekao je Bugarin.

Do kraja godine ili početkom sledeće Beogradski sajam bi trebalo da postane vlasništvo Grada Beograda i Privredne komore Srbije. (Danas)

loading...