Naslovna » Porodica » Deca » Javni čas Ane Ivanović u okviru programa „Škola bez nasilja“

Javni čas Ane Ivanović u okviru programa „Škola bez nasilja“

U petak, 16. septembra od 12.00, u Knjižari „Delfi“ (SKC, Kralja Milana 48) nacionalna ambasadorka Unicefa održaće javni čas sa decom iz škola koje su uključene u program „Škola bez nasilja“.

Cilj javnog časa „Knjigom do uspeha!“ jeste promocija značaja čitanja i obrazovanja za razvoj dece, kako za postizanje uspeha u školi tako i u životu. Teniserka će podeliti sa učenicima deset osnovnih škola svoja iskustva i otkriti koje su bile njene omiljene knjige u detinsjtvu i pod uticajem kojih pisaca i žanrova je odrastala. (DuB)

[box_dark]“Istraživanje višestrukih pokazatelja stanja dece i žena u Srbiji“, koje su 2010. godine sproveli Republički zavod za statistiku i UNICEF, pokazalo je da čak 20 odsto domaćinstava u Srbiji sa decom mlađom od pet godina ne poseduje ni jednu dečju knjigu ili slikovnicu.

Ana Ivanović, imenovana za nacionalnu ambasadorku Unicefa u Srbiji 2007. godine, podržava i promoviše program „Škola bez nasilja“. Svojim ličnim donacijama, Ana Ivanović je omogućila da se 16 škola u Srbiji uključi u ovaj program, koji ima za cilj stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje i razvoj dece.[/box_dark]