Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Jeftini letovi iz Beograda

Jeftini letovi iz Beograda

U Srbiji trenutno posluje pet lou kost kompanija, ali bi taj broj u narednom periodu mogao da se poveća, jer se vode stalni pregovori sa novim niskotarifnim avio-prevoznicima.

„U stalnom smo kontaktu sa brojnim avio-prevoznicima i mora se reći da postoji veliko interesovanje. Činjenica da će od 10. novembra ‘FlyDubai’ početi da posluje u Srbiji govori da postoji računica takvih kompanija za dolazak kod nas. U prilog tome govori i odluka pojedinih ‘loukostera’ da povećaju broj letova na određenim linijama. Dakle, pretpostavka je da im se poslovanje u Srbiji isplatilo“ – kaže Katarina Andrić Milosavljević, PR u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo.

Tako će avio-kompanija „WizzAir“ od 13. decembra povećati broj letova na liniji Beograd – Malme na pet letova nedeljno. Na taj način će ta kompanija će sa Aerodroma „Nikola Tesla“ obavljati 25 povratnih letova nedeljno prema devet evropskih destinacija. Na sličan korak se odlučio i „Fly Niki“ čiji je vlasnik Niki Lauda, bivši šampion Formule 1

„Za sada jednom dnevno svakog dana izuzev subote letimo za na liniji Beč – Beograd, ali ćemo pojačati frekvenciju na dva leta dnevno. Srbija definitivno jeste interesantno tržište, ali za sada nemamo neke kratkoročne planove za uvođenje novih direktnih linija iz Beograda“, rekao je Lauda.

Pored ove dve kompanije u Srbiji posluje i nemački „GermanWings“ koji leti za Keln i Štutgart, kao i „Norwegian Air Shuttle“, koji povezuje Beograd i Skandinaviju. Od 10. novembra na našem nebu biće prisutni i avioni kompanije „FlyDubai“.

„Očekujemo veliku potražnju kada su avio-karte u pitanju, kako iz Srbije ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima tako i onih putnika koji su u potrazi za pristupačnom vezom ka jednom od najdinamičnijih gradova u svetu. Srbija je preduzela brojne korake da razvije svoj turistički potencijal u poslednjih nekoliko godina“, kaže Gait al Gait, generalni direktor kompanije „Fly Dubai“. (24 sata)

[box_dark]Cene povratnih karata za 45 dana unapred
Fly Dubai (Beograd – Dubai) – 330 e
Fly Niki (Beograd – Beč) – 90 e
Fly Niki (Beograd – Beč – Pariz) – 215 e
Fly Niki (Beograd – Beč – Berlin) – 216 e
WizzAir (Beograd – Brisel (Šarloa)) – 96 e
WizzAir (Beograd – Dortmund) – 85 e
WizzAir (Beograd – Ajndhoven) – 100 e
WizzAir (Beograd – Geteborg) – 80 e
WizzAir (Beograd – London (Luton)) – 74 e
WizzAir (Beograd – Rim) – 96 e
WizzAir (Beograd – Malme) – 85 e[/box_dark]