Naslovna » BG servis » Kupališana sezona na Savskom jezeru do 15. septembra

Kupališana sezona na Savskom jezeru do 15. septembra

Beograđani koji žele da iskoriste tople dane za kupanje i uživanje na Savskom jezeru, moći će to da učine do 15. septembra, do kada će zvanično trajati kupališna sezona na Adi Ciganliji.

Ovogodišnja sezona kupanja počela je 20. juna, kada je temperatura vode dostigla 22 stepena, koliko je potrebno za bezbedno kupanje, a ovih dana se približava zvaničan završetak rada kupališta za ovu godinu.

– Svake godine kupališna sezona se zvanično završava 15. septembra, ali ukoliko toplo vreme potraje, neretko se dešava da kupača ima i nakon zvaničnog završetka sezone, zbog čega spasilačke ekipe i služba Hitne pomoći dežuraju duž Savskog jezera sve dok ima kupača – kaže Zoran Gajić, direktor JP „Ada Ciganlija“ i dodaje da će tako biti i ove godine.

I pored toga što će spasioci na Adi Ciganliji dežurati sve dok bude bilo potrebe, uprava preduzeća apeluje na posetioce da se ne kupaju posle završetka sezone jer temperatura vode u ovo doba godine počinje da varira, što kupanje čini nebezbednim.

I ovu sezonu na Adi Ciganliji obeležila je izuzetno velika posećenost, pa je na Savskom jezeru tokom najtoplijih dana bilo i više od 150. 000 ljudi dnevno. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.