Naslovna » Porodica » Deca » Mozaici za „Radost Evrope“

Mozaici za „Radost Evrope“

U susret 42. Međunarodnoj manifestaciji dece Evrope „Radost Evrope, Dečji kulturni centar Beograd, 14. septembra u podne, u javnom prostoru ispred zgrade u Takovskoj 8, počinje izradu niza mozaika.

Jedan od mozaika je sa motivima najznačajnije dečje manifestacije u Srbiji i regionu, pa se njime i najavljuje ovogodišnja „Radost Evrope“. Mozaik će raditi srednjoškolci iz umetničke škole „Tehno-art Beograd“ uz stručni nadzor mentora Nataše Kataline, magistra slikarstva. Događaj će upotpuniti kratak muzički program koji će izvesti hor DKCB, pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović.

Planirano je da se oslikaju svih deset stubova ispred zgrade sa motivima umetnosti koje se neguju u ovoj instituciji. Do sada je već završen jedan stub u tehnici mozaika, koji simbolično nosi ime „Muzika“. (DuB)

[box_dark]Tradicionalna dečja manifestacija „Radost Evrope“ biće održana od 1. do 5. oktobra. Tokom pet dana 42. susreta dece iz više od dvadeset zemalja, učesnici će se družiti i predstaviti kroz različite vidove umetničkog izražavanja – kroz klasičnu, tradicionalnu, džez i savremenu igru, dramu, muziku i film.[/box_dark]