Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Novi album grupe Autogeni trening

Novi album grupe Autogeni trening

Online izdavač „Silos“ (etiketa web magazina Popboks) objavila je treći album crnogorskog benda Autogeni trening.

Moderni i furiozni hevi-rok konglomerat sa impresivnim i autentičnim autorskim pečatom – u najkraćem je opis albuma „Na pučini živog peska“. Hipnotičko pevanje uz neobično direktne tekstove na (kako sam bend navodi) srpsko-hrvatskom jeziku, uz neverovatno kompaktan i fokusiran izraz, slušaoca ovog albuma sigurno će naterati da pojača zvuk.

Bend (pojam autogeni trening predstavlja najsavremeniji oblik medicinske relaksacije) postoji od 2000. godine. U studiju „Češnjak“ u Kragujevcu snimili su demo album „Uvek ti sebe nađi“, koji je ostao nezapažen zbog loše distribucije.

Postava benda se ustaljuje 2004. godine kao trio: Dino Kapetanović – vokal i gitara, Ilija Kojović – bas i Bojan Bojanić – bubnjevi. Početkom 2007. završen je album „Previše“, koji je dve godine kasnije u Sarajevu proglašen za najbolji debi album na ex-Yu prostoru.

U februaru 2011. godine, dugogodišnji basista Ilija Kojović je napustio bend, a na njegovo mesto je došao Veljko Vučurović. Autogeni trening je u martu mesecu ove godine objavio spot za pesmu „Nema više priče sa tobom“, singl koji najavljuje novi album.

„Na pučini živog peska“ dostupan je za besplatno preuzimanje OVDE. (DuB)