Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Novi album grupe Autogeni trening

Novi album grupe Autogeni trening

Online izdavač „Silos“ (etiketa web magazina Popboks) objavila je treći album crnogorskog benda Autogeni trening.

Moderni i furiozni hevi-rok konglomerat sa impresivnim i autentičnim autorskim pečatom – u najkraćem je opis albuma „Na pučini živog peska“. Hipnotičko pevanje uz neobično direktne tekstove na (kako sam bend navodi) srpsko-hrvatskom jeziku, uz neverovatno kompaktan i fokusiran izraz, slušaoca ovog albuma sigurno će naterati da pojača zvuk.

Bend (pojam autogeni trening predstavlja najsavremeniji oblik medicinske relaksacije) postoji od 2000. godine. U studiju „Češnjak“ u Kragujevcu snimili su demo album „Uvek ti sebe nađi“, koji je ostao nezapažen zbog loše distribucije.

Postava benda se ustaljuje 2004. godine kao trio: Dino Kapetanović – vokal i gitara, Ilija Kojović – bas i Bojan Bojanić – bubnjevi. Početkom 2007. završen je album „Previše“, koji je dve godine kasnije u Sarajevu proglašen za najbolji debi album na ex-Yu prostoru.

U februaru 2011. godine, dugogodišnji basista Ilija Kojović je napustio bend, a na njegovo mesto je došao Veljko Vučurović. Autogeni trening je u martu mesecu ove godine objavio spot za pesmu „Nema više priče sa tobom“, singl koji najavljuje novi album.

„Na pučini živog peska“ dostupan je za besplatno preuzimanje OVDE. (DuB)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.