Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Percossa – OTKAZANO!

Percossa – OTKAZANO!

[box_dark]Zbog slabog interesovanja publike, nastup perkusionista PERCOSSA zakazan za 30. septembar i 1. oktobar u Domu sindikata se otkazuje.

Organizatori se izvinjavaju posetiocima koji su kupili ulaznice i obaveštavaju da iste mogu vratiti na prodajnim mestima gde su kupljene.[/box_dark]

 

Svetska senzacija iz Holandije nastala je krajem osamdesetih godina prošlog veka. Izvodili su muzičke performanse po ulicama južne Francuske, dovijajući se na razne načine kako bi privukli pažnju prolaznika. Nema sumnje da duh i priroda uličnog sviranja i dalje inspirišu članove Percosse da zabavljaju ljude, i učvršćuju posvećenost umetničkim inovacijama.

Ta nezaobilazna raznovrsnost i instinkt za muzički teatar jesu upravo ono što definiše grupu. Godine 1998. Percossa je prenela svo svoje muzičko i teatarsko umeće u pozorišta. Grupu čine četvorica profesora univerziteta koaj, pored udaraljki, ritam i muziku proizvode služeći se svojim telima i predmetima iz svakodnevnog života na originalan i duhovit način i uz zapanjujuću tehničku virtuoznost.

Njihova kreativnost ogleda se u savršenom povezivanju muzike, pozorišta, igri senki, magije, akrobatike, pantomime, cirkusa, stepovanja i stand-up komedije koja impresionira sve generacije. Ovde nisu bitne reči nego pokreti. Oni su pozorište „bez reči“ i vode publiku kroz različite muzičke pravce. Čuće se uzbudljivi afrički ritmovi, australijska tradicionalna muzika, strastveni latinski zvuci i videti duhovite interpretacije koje će publiku nasmejati do suza. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.