Naslovna » BG svaštara » Pod krošnjama topčiderskog platana, 25. septembra

Pod krošnjama topčiderskog platana, 25. septembra

Povodom završetka manifestacije „Dani evropske baštine“ u nedelju, 25. septembra, u Topčiderskom parku biće održana tradicionalna manifestacija „Pod krošnjama topčiderskog platana“.

U cilju oživljavanja te ambijentalne celine, posetioce će u ulozi kneginje Ljubice i kneza Miloša Obrenovića dočekivati glumci beogradskog Narodnog pozorišta.

Na početku programa predviđena je šetnja Topčiderom (11.00), posle čega sledi program ispred Konaka kneza Miloša. Goste će pozdraviti glumica Marčela Lukić, u ulozi beogradske dame, dok će Đorđa Vajferta odglumiti animator Dečjeg kulturnog centra Bojan Ivković. Oni će sve zainteresovane upoznanti sa životom u Beogradu u drugoj polovini 19. veka, posle čega će Nacionalni ansambl „Kolo“ izvesti scensko-muzički prikaz, koji oživljava vreme balova, prijema i zabava iz tog perioda.

Takođe, prisutnima će biti na raspolaganju izložba fotografija Istorijskog muzeja Srbije „Dinastija Obrenovića – pogled kroz objektiv“, kao i „Bazar pod topčiderskim platanom“, na kome će Etnoklub „Tešnjar“ prikazati kolekciju ručno rađenih dečjih belih košulja i haljina inspirisanih odevnim predmetima u staroj Srbiji. Modele će nositi učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Vrčina. Pored toga, nastupiće i Orkestar policije, a „Karneval životinja“ Kamija Sens-Sansa izvešće učenice drugog razreda Srednje baletske škole „Lujo Davičo“. Program traje do 16.00. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.