Naslovna » Izlasci » Izložbe » Predstavljanje savremene kulture Južne Afrike

Predstavljanje savremene kulture Južne Afrike

Od 22. (20.00) do 25. septembra u Muzeju afričke umetnosti (Andre Nikolića 14) biće otvorena izložba „South Africa – Meeting Point“.

U saradnji sa „Africa Village“, južnoafričkom nevladinom organizacijom za kulturni razvoj Afrike, Muzej će predstaviti savremena dela petnaest najpoznatijih južnoafričkih umetnika i dela modernog dizajna, uz interaktivne radionice. Prvi put pred Beograđanima biće jedinstvena kolekcija radova umetnika kao što su Meri Sibande, Mbongeni Butelezi, Sem Nlengetva i Lorens Lemaoana.

Biće predstavljeni i novi pravci u dizajnu enterijera – unikatni komadi nameštaja i dekorativni predmeti iz kolekcije „Moja Afrika“, ali i deo jedinstvene „Ardmore“ kolekcije, koja je visoko vrednovana na aukcijama širom sveta. Upotreba čitavog spektra različitih materijala istovremeno nosi i skrivene slike i nudi konceptualne poruke, otvorene za tumačenje. Gosti Muzeja afričke umetnosti biće umetnici – zanatlije iz Južne Afrike, koji će mladima pokazati kako se izrađuju predmeti od žice i perlica, kao i tehniku pletenja korpi.

Ulaz je besplatan, a Muzej radio od 12.00 do 22.00. (DuB)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.