Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera baleta „Praznik ljubavi“

Premijera baleta „Praznik ljubavi“

U Operi i teatru Madlenianum (Zemun, Glavna 32), 27. septembra od 19.30, premijerno će biti izveden balet Aleksandra Ilića „Praznik ljubavi“.

Balet je inspirisan romanom Teodore Sujić „Capsella bursa pastoris“ koji se, posle dugotrajnih koreografskih istraživanja nametnuo kao nezaobilazna i večita ljubavna poema. Proleće, ljubav, dvoje mladih, tema je beskonačnih mogućnosti.

Priroda svakog ljudskog bića je da voli, pati i traži svoj put. Kad se prošlost ne zaboravi, kada prošlost postane uspomena, sve što se zbilo dobija pravu vrednost. Ljutnja postaje praštanje, patnja tiha seta, zaljubljenost zahvalnost, a ljubav prijateljstvo.

Koreograf Ilić kaže:
„Predstavu sam postavio kao sećanje jedne zaljubljene devojke čiji je životni pokretač ljubav prema drugom. Evidentno je da svaka ljubav u sebi sadrži neotuđive elemente nadanja, vere, strahova i razočaranja dok čudna kombinacija ovih osećaja sačinjava jednu od najmisterioznijih pojava univerzuma“.

Kompozitori su Ivica Stjepanović i Nevena Glušica, a kostimograf Ida Ignjatović. Igrači: Milica Bezmarević, Olga Olćan, Ana Ivančević, Smiljana Stokić, Miloš Marijan, Tijana Šebez i devojčica Nina Raca.

Produkciju ovog baleta potpuno je finansirao grad Beograd i ovo je prvi put da se na sceni Madlenianuma izvodi produkcija grada Beograda. (DuB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.