Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Reciklaža starih električnih uređaja na Sajmu elektronike

Reciklaža starih električnih uređaja na Sajmu elektronike

„Tehnomarket“ i „Tehnomanija“ u saradnji sa komapanijom „SET- reciklaža“ omogućile su reciklažu starih električnih uređaja. Uz to, ove kompanije pokloniće vaučer u vrednosti 10.000 dinara donosiocu najstarijeg uređaja.

Naime, tokom Sajma elektronike i kućnih aparata na Beogradskom sajmu od 30. septembra do 2. oktobra, građani Beograda će moći da ostave svoje podatke na štandovima SET-a i „Tehnomanije“, kako bi vozilo koje sakuplja stare, dotrajale električne uređaje i aparate došlo po njih na kućnu adresu. Na taj način ostvariće pravo na popust pri kupovini novih aparata. Građani koji nisu iz Beograda, mogu svoje stare aparate odneti u neki od objekata „Tehnomarketa“.

Veliki problem koji smo svi imali sa isluženim i pokvarenim kućnim aparatima i uređajima koji su nam zauzimali prostor, a koje nismo hteli da bacimo jer nismo hteli da zagađujemo sredinu, biće trajno rešen. Za svaki aparat, bilo kog proizvođača i u bilo kom stanju, dobija se popust pri kupovini potpuno novog aparata po sopstvenom izboru – jedini uslov je da aparati imaju sve delove.

Radnici „Tehnomarketa“ i „Tehnomanije“ stare aparate i uređaje odneće na reciklažu u „SET – reciklažu“ – prvu fabriku u Srbiji koja ima postrojenje za reciklažu elektronske i električne opreme bazirano na zero-waste tehnologiji. To je tehnologija koja 100% električnog otpada reciklira u repromaterijal i polusirovine i to bez hemikalija, prašine ili otpadnih voda.

Ova akcija počela je 15. jula i do sada je sakupljeno više od 400 tona otpada, što je dobro zato što smo na taj način proizveli isto toliko dragocenih sirovina, ali i sprečili da taj veoma opasni otpad zagadi prirodu Srbije – izjavio je Nebojša Vraneš, direktor kompanije „SET – reciklaža“. (Ekapija.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.